Tuesday, 15 March 2011

Devonshire Honey Cake

Akhirnya dah berjaya buat kek ni. Resipi dah lama masuk dalam MyCookeryBook, tapi belum sampai seru masa tu nak buat.

Kek ni merupakan di antara kek tradisional English yang biasa dihidang bersama teh O panas di waktu2 petang. Asal keknya dari Devonshire. Sebab itulah dinamakan sedemikian rupa. Istimewanya kek ni kerana menggunakan madu..teksturnya tak jauh beza dengan kek biasa cuma bagi penggemar kek, mereka pasti dapat rasa perbezaannya dengan butter cake.


DEVONSHIRE HONEY CAKE

Sumber : BBC Good Food

Boleh lihat resipinya di sini ok. Sebab saya malas pula nak salin semula di sini.


Haha..sedikit hitam kat tepi2 kek. Terlupa nak matikan oven pada masanya.

Kek yang dah potong. Makin lama disimpan, makin sedap dan moist pula kek ni rupanya. Jika nak lihat foto kek dari laman web BBC Good Food, silalah klik link di atas. Rupa kek ni dah hampir2 sama sikit2.. :)

No comments: